10 dań do Twojego jesiennego menu weselnego
Bogate smaki październikowego lub listopadowego jesiennego wesela mają na celu ukoronowanie sezonu. Gdy temperatura spada podobnie jak liście na drzewach szukamy na wesele trochę innego menu niż na imprezę letnią. Ma być syto i rozgrzewająco!
Przykładowe dania i elementy jesiennego menu weselnego
- empanady z kabaczkiem i fasolą idealnie wpisują się w jesienne menu weselne jako przystawka
- kanapki z grillowanym serem oraz gorącą zupą pomidorową podawaną w dużych kubkach na tarasie
- mini burgery z szarpaną wieprzowiną
- uda gęsie pieczone w sosie gruszkowym
- zupa krem z dyni z imbirem
- puree z kalafiora lub batatów idealne jako dodatek do głównego dania
- zupa z dziczyzny i borowików
- grillowana brukselka, idealny sezonowy dodatek do dania głównego
- deska wędlin najlepiej swojskich
- Zupa krem z borowików
Jesienne menu weselne – na co zwrócić uwagę?
Pamiętaj wybierając menu weselne warto kierować się zasadą dań z sezonowych warzyw i owoców. Masz wtedy pewność, że wszystko będzie świeże a nie mrożone. Wszyscy uwielbiają też ogniska w chłodną noc więc wszystkie opiekane elementy menu mogą stanowić całkiem fajną atrakcję wesela.
Zobacz także:
Jak wybrać idealne menu na wesele?
Dlaczego warto zorganizować przyjęcie zaręczynowe?
Ślub w listopadzie czy to dobry wybór?